lördag 28 november 2015

Första gången med ryttare!


Okej. FATTAR ni hur stolt jag är över mitt miffo idag? 
Min NH-tränare kom hit idag för att vi skulle träna Blizzy på att hålla sig undan när jag tar ut Norton. Hon är ju väldigt påträngande när hon försöker att tränga sig genom grinden. Speciellt när man tappar alla trådarna och alla andra hästar springer mot. Så det blev mycket dansande med henne. Och på 45 minuter fick jag ut Norton 3 gånger och hon höll avståndet. Så det kändes bra. Sista gången jag gick ut med Norton så skulle jag gå ner mot Stallet, och Jane gick in och fångade Blizzy!

Sedan gick jag ner och band Norton i en lös knut medan jag och Jane jobbade lite med Blizzan. Jag fick stå på min hoppa-upp tunna och hänga lite på henne och så medan Jane försökte få henne i rätt läge. Jag hoppade ner och Jane bestämde sig för att prova att bara hoppa upp, för att se hur hon reagerade. Vi gick bort till höbalarna och Jane klättrade upp för att kunna vara på en bra höjd. Det tog kanske fem minuter innan Blizzy stod på rätt ställe för att Jane skulle kunna hoppa upp. Jag stod där och höll henne i grimman då hennes ledrep liksom gick runt halsen på henne. Och plötsligt... plopp... så satt Jane på ryggen.  

Vi stod ganska stilla, fast Blizz var ju mäkta förvånad över att något var på hennes rygg, och precis när hon slappnat av hör vi "klapp klipp klapp klipp" bakom oss. Kommer ni ihåg att jag sa att jag band Norton i en lös knut? Det var INTE smart.

Han kom gående med grimskaftet släpande och jag sa till Jane: Jag MÅSTE ta honom. Hon svarade att det var lugnt och jag gick bort mot Norton som tyckte att han kunde få motionera sig själv. Men han var ganska lätt att fånga. Gick med honom och blev lite osäker på vart jag skulle gå, vill ju liksom inte lämna Jane på min unghäst första gången. Men hon vände lugnt och började skritta mot oss. Blizzy tog det hela med ro och tyckte att hon absoluuuuut kunde gå till storebror och matte. 

Hon var så fantastiskt duktig! Och Jane med för den delen. Och det var så otroooooligt kul att få se mitt miffo med ryttare, och dessutom vara nöjd! Det hela var över på ca 5 minuter och nu ska jag öva på röstkommandon och att vänja in sadel igen. Det är ju ett bra tag sedan hon hade sadel nu så det blir det träning med nästa gång.

h
Heeeeej Matte, kolla vad duktig jag är! :D
Men då vänder jag hit då, är det okej?

Jag fattar inte riktigt vad som händer, men detta är ganska kul. Ska vi göra det igen?

Jag är lite kär i denna rumpan! :D


Vad ÄR du för något? :D


Detta var lan ingenting, helt normalt! :)

Hon var verkligen jätteduktig. Och jag är helt övertygad om att hon kommer bli en fantastisk häst i framtiden. Kan knappt vänta tills hon är inriden på riktigt, men det tar ett tag till. Till sommaren kan man ju rida mer när hon fått tänka igenom, och matte fått lite hjälp till av Jane! Nästa höst hoppas jag på att jag och Carro ska ha var sin häst att rida på! :D

Norton fick självklart en ritt också. Red lite längre idag och tog faktiskt en liten galopp i en backe. Men han var mäkta pigg och glad och hade helst rusat heeeeela tiden. Men då blir det nog lite för mycket. Sen skrittade jag av honom i ca 20 minuter, så att han ska kunna svettas och förhoppningsvis kunna kyla av sig långsamt så att han inte får ont. Strechade och gned honom ganska torr med halm samtidigt som jag masserade hela hästen. Och så fick han självklart även lite mat. Det var inte dumt alls tyckte han!

Är så glad att jag har mina håriga älsklingar.
De gör mitt liv så mycket roligare! <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar