tisdag 26 januari 2016

Helt fantastiskt ridpass idag!

Slutade tidigare från jobbet idag så jag skulle kunna komma hem och rida min stora bus en stund!
Det har töat hela natten så vägarna var bara idag vilket jag hoppades även småvägar var. Vi har ju i stort sett bara skrittat och travat lite sen snön kom så jag var äckligt sugen på en skön galopp, vilket även Norton var. Kom ut och var lite orolig då vägarna hos Anna var glashala. Men tänkte att när jag ändå var där så skulle jag allt försöka.

Tog ut båda, gav Blizzan mat och släppte ut henne igen. Fixade i ordning Norton och tog på honom all utrustning. Gick upp med honom till huset där det inte var lika halt som vid lösdriften och hoppade upp där. När jag kom till mina grusvägar och blev jag fruktansvärt taggad.  

Helt kala utan snö och is. Så jag travade igång pojken innan jag efter ett tag äntligen tog galopp. Norton var så taggad att det bara var att tänka galopp. Jag flög fram. Just den känslan. På Norton. På MIN häst. Den känslan är fantastisk. Bootsen var perfekta, han ömmade inte en enda gång trots att det var grusväg! På väg tillbaka blev han lite het, så jag fick göra några volter för att lugna ner honom. Han gick verkligen helt perfekt i form idag med. jag gjorde åttor och skänkelvikningar. Det var mycket längesen han gick såhär bra sist. Senast var för fem år sedan när han var i toppform hos Jörgen! Så det kändes superbra! Tror vi båda längtat efter detta! <3 
Nu är jag hög på livet.
Imorgon, träningsvärk!

Tycker han börjar se riktigt bra ut i kroppen nu. 
Det börjar nästan till och med se ut som lite muskler här och var.


Lite svettig blev han idag. Skrittade extra länge hem för att han skulle ha tid att svalka sig. Han var ju fortfarande ganska het dock och hade han fått bestämma så hade det tagit fem minuter hem, inte 25 minuter. Men matte är en elak matte! ;)
Han kliade sig på krubban här. Därav den konstiga vinkeln! 

Detta var så sjukt kul. Är glad att jag tog mig ut trots att det såg halt ut hos Anna! 
Wiiiie! <3

3 kommentarer:

  1. Underbara du -vi är så glada att Norton har det så bra hos dig! !!

    SvaraRadera
  2. Underbara du -vi är så glada att Norton har det så bra hos dig! !!

    SvaraRadera
  3. Ja det känns fantastiskt att ha honom! Även om det tagit ett år att få ordning på ryggen och hovarna, men nu är vi äntligen igång! :D

    SvaraRadera