lördag 8 april 2017

FÖRSTA GALOPPEN!!!!!!

Okej! Jag är så hög just nu att jag knappt vet vart jag ska ta vägen! Jag och Emmelie tog en lång tur med Blizzan idag! Det skulle inte bli så långt för tanken var att vi skulle rida till Stora Byrhults hästar och bara miljöträna där då jag varit orolig ifall hon skulle reagera på dem. När vi precis kommit in i skogen kopplade Emmelie bort grimskaftet och sen red vi den kilometern till Stora Byrhult själva. Känns nästan inte ens konstigt längre!
Vi tränade även på att Emmelie ska gå ifrån oss och sen efter några skrittsteg så travar vi ifatt lugnt och stilla vilket går som en klocka. Tränade halter och framåtbjudning. När vi kom fram till Stora Byrhylts hästar så tog vi på grimskaftet ifall hon skulle balla ur. Gick de tio metrarna till avfartsvägen som är bredvid och gick upp på den och ställde oss för att titta från lite avstånd. Min duktiga häst stod stilla kanske en halv minut och sen sa hon väldigt tydligt "matte, nu går vi dit". Så det gjorde vi. Hon var pigg och glad över att se de andra och de hade lite hö i hagen så de sprang inte runt eller så. Precis när vi gick förbi dem började en skritta lugnt mot oss, då tog Blizzy typ tre-fyra travsteg för att typ visa upp sig. Sen efter hagen stod vi några minuter för att bara titta på allt. En massa traktorer, bilar, studsmattor och annat som hon inte sett innan. Sen gick vi vidare. När vi gått förbi Stora Byrhult blev Blizzan lite istadig och ville liksom tillbaka. Började ruska lite med huvudet sådär som hon gör när hon är trött och vi stannade flera gånger för att pausa. Hon är väääldigt bra på att vila upp sig snabbt och behöver sina micropauser!När vi kom fram till nästa gård så tog vi den lilla skogsvägen där vi gått en gång förut under förra "långturen". Då tog vi av grimskaftet igen och hon gick på som ingenting... Hon har varit sjukt lugn idag och jag har haft nästan långa tyglar på henne större delen av turen. När vi kom fram till uppfartsvägen hem till Anna gick Emmelie i förväg så att vi kunde se om jag kunde ta en galopp. När vi inte såg Emmelie längre blev Blizzan lite orolig, hon är ju väldigt mån om att alla ska hänga med hela tiden så då började vi skritta för att sen falla in i trav.

Och precis i fattningen för trav så kände jag att hon bjöd verkligen till för en galopp, men sen var det som att hon kom på att jag var på ryggen och saktade ner igen. Jag sa ju i förra inlägget att jag skulle ge ett röstkommando för galopp men när jag väl var där på ryggen så glömde jag bort typ hur man pratar... Så jag manade på henne, tog ett stadigt tag i manen med vänsterhanden och gav henne sedan en galoppskänkel. Döm min förvåning när min unghäst endast på skänkel fattar galopp! SÅÅÅÅÅ HÄRLIGT! Tänkte för en sekund att hon skulle dra iväg, bocka eller sparka bakut men nejdå. En lugn, samlad stooor galopp blev det. Och när vi kom fram till Emmelie som såg helt chockad ut så saktade jag bara av Blizzy och så gick vi över i skritt.... SÅ SJUKT!!!!

Red sista biten hem och hoppade av... Emmelie tog några bilder på stallplanen och jag har ALDRIG varit såhär stolt! Min duktiga, underbara Blizzy! ALLA moment gick verkligen perfekt idag. Hon var spänd- men inte rädd i max 5 minuter av en tur på 5 km och en och en halv timme. Vi tog alltså ett väldigt lugnt tempo! ^^ Hon var knappt ens svettig när vi kom fram heller.. Är så lycklig att jag inte vet vad jag ska göra resten av dagen. Magiskt....


Matte jag vill KLIIIAAA!!!


Puss! <3 

Vi hade egentligen tänkt rida imon med men nu när det gick så bra idag så hoppar vi nog det så att hon får tänka igenom allt. Nästa helg är ju vi iväg i Stockholm så då blir det två veckors vila nu. ALLT vi tränat har befästs idag och hon är helt enkelt helt fantastisk. Och detta var ju lätt längsta turen med så kroppen ska få återhämta sig lite! 
WIIIIIIEEEE! :D
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar