tisdag 24 september 2013

Första problemhundsmötet på brukshundsklubben!

Klockan halv sju var det dags för möte med en Gunnel. Anlände till BK och höll oss en bit ifrån parkeringen så att Stacey kunde kissa och försöka lugna ner sig... Väldigt nervöst då vi inte visste vem vår instruktör var och vilka metoder hon använder.

Men efter en stund kommer en kvinna fram och presenterar sig som Gunnel, varpå vi pustar ut och kommer på att vi pratade med henne på prova-på dagen och klickade med henne redan då! Tack gode gud!

Sen visade hon hur hon tyckte vi skulle göra (för redan där kom det ju hundar förbi oss) och talade lite om vart man ska dra linjen. Det verkade väldigt mycket som att hon kör hårda men rättvisa regler. Dock alldeles för hårda om man frågar dem på Hundar i fokus, men det är en annan femma.

Hon var ju ganska mycket inne på det här med att avleda, och om hunden drar så ska man dra tillbaka väldigt bestämt- men inte hela tiden ligga och segdra liksom. Och det funkade väldigt bra på Stacey. Självklart började hon skälla en del och göra en del utfall men det gick liksom att bryta bättre på detta sättet. Hon gick att få kontakt med utan att behöva korrigera a la Cesar Millan. Även om jag diggar Cesar så funkar det inte så jättemycket på Stacey. Mestadels för att hon är så jäkla liten och man har svårt att korrigera i tid.

Men detta kändes bra. Även att veta att man kan ta i hunden på detta sättet utan att hon skadas kändes väldigt bra, för det har jag ju varit rädd för innan.

Min hund är jättetrött nu. Efter en timme med Gunnel. Jag diggar Gunnel, hon är cool. Hon är domare i bruks och får döma i alla grenar. Vilket tydligen inte är så vanligt. Skall jag tillägga att hon tävlat i SM i bruks och även är domare i SM i bruks. Jag tror hon kan sina saker!

Jävligt kul var det i alla fall! :) Nästa tisdag klockan 6 ska vi dit igen! Underbart att äntligen få ta tag i detta! :) Som Gunnel sa: Nu är det bara att gå hem och bestämma sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar