lördag 2 april 2016

Nya utrustningen till hästarna!

Var ute med finaste Carro idag i stallet för att motionera Norton och träna Blizz lite enkelt!

Eftersom Blizzanbus brunstat så har hon fått vila två veckor nu och bara fått komma in för mat, gos och ledarskapsövningar.  Men då Jane kommer imon så tänkte vi att vi tränar utrustning idag bara så att det sitter imon. Hon har ju innan varit bråkig när man matat, tagit på träns och sadel och slängt sig på en. Mindre kul med 600 kilo ardenner! Tog på sadel och träns idag, ledde ut henne så att Carro kunde ta kort på henne! Hon har det nya fina schabraket jag köpte till henne på Göteborg horseshow och jag är äckligt nöjd! Hon var jätte lugn idag och var väldigt taggad på ridtur och blev lite besviken när jag ledde in henne, fast det var ju heeeelt okej för hon fick mat då! Knasbilderna är när hon blir kliad på halsen! Så söt!

Sen red jag Norton upp till paddocken och Carro gick bredvid. När vi var där uppe kändes det sådär. Jag var instabil i benen och balansen var inte den bästa. Plus att det var första gången vi försökte jobba honom i repgrimma. Köpte en ny måttbeställd till honom på horseshow så jag invigde den och hans nya schabrak idag!

Sen fick Carro vara lite elak ridlärare och då gick det bättre, och slutet av passet kunde jag rida i ganska okej form. Det är ju en stor omställning för både mig och han med ridrepgrimma så det kommer nog ta ett tag innan vi vant oss!

Något som kändes positivt var att han inte "bet sig fast" som han gör med bett och hack och bara drar iväg med mig i full trav. Utan det känns ganska stabilt och vi kunde ha en ganska långsam trav idag vilket är ett framsteg!

Sen som sagt, jag var inte mitt bästa jag idag, och jag är nog lite påverkad av att jag trillade av förra veckan. Känner mig inte lika okej i benen heller vilket jag tror har med saken att göra. Och både han och jag var lite stissiga. Men till slut gick det! Det kändes bra i alla fall! 😊 Och han blev äckligt snygg i nya utrustningen! 😆

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar