lördag 11 februari 2017

Miljö och styrträning från ryggen med Blizzy!

Idag har jag Simon och Emmelie varit ute och tränat Blizzan igen! 
Idag stannade vi "hemma" och gick direkt till ängen för att träna styrning kring björkarna. Innan har vi ju gått med ledare ganska mycket rakt fram men idag har vi styrt kring lite själva. Blizzan är sjukt duktig på att svänga och böja sig ordentligt, men kan ha lite problem att få upp tempot vid eget initiativ. Åh andra sidan har jag hellre en häst som stannar än som skenar!

Efter några minuters slalom blev hon dock trött på uppgiften och då bestämde vi oss för att rida på volt på ängen istället. Det gick sådär. Simon filmade det och ni kan titta i klippet längre ner sen så fattar ni vad jag menar! Vi har ju alltid busat på ängen på volt, och det i kombo med att hon blivit rädd längst med travbanan (som är precis bredvid ängen) av en rävåtel gjorde att hon var lite stissig. Men trots det gick det bra och även om hon trotsade lite så var hon inte svår att lugna ner. Mer än så kan man ju ändå inte begära!   

Den här skylten vid travbanan är döden. Fast den var ganska odramatisk när vi stått och slagit på den en stund. Hon nosade och slappnade av bra.
Den typiska "jag måste bara klia mig mellan frambenen lite typ jättenu..." 
hela hästen bara försvinner under sig... xDHär står vi typ precis bredvid rävåteln. Hon blev ju skiträdd här när hon upptäckte att det låg ett dött djur här för några månader sen. Sedan dess är hon orolig så fort vi kommer nära. Detta ska vi försöka jobba bort. Travbanan är ju suverän när man inte kan rida ut utan måste hålla sig hemmavid av någon anledning. Därför måste hon få bort sin lilla "olat". 

Hon var lite orolig och vi var uppe precis förbi åteln och gick runt en minigran där. Stod stilla en lång stund. Pratade med henne och gick fram och tillbaka... Till slut lugnade hon sig och vi gick vidare. Som belöning fick hon sedan trava en ganska lång bit på väg upp mot hästhagen! Hon var jättemjuk och fin i traven, och det är en dröm att sitta i hennes lätt bästa gångart! <3

När vi var på väg till stallet gick vi förbi en släpvagn med en höbale på. Den var jättefarlig, så då var vi ju tvungna att nosa på den med.

Hon var på det stora hela ganska pigg och arbetssam. Och trotsig. Nu har hon börjat testa mig lite nu när hon börjar få lite muskler. Och det känns skitbra med tanke på att vi måste få övervinna sånt tillsammans. Annars kommer vi ingenstans. ^^ 
Här kommer videon från dagen, som vanligt är det min kära make som filmat och tagit bilder!Haaha att visningsbilden är det klipp när hon busar... xD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar