söndag 12 februari 2017

Spänning i vardagen med unghäst!

Idag var det dags igen! Eftersom Blizzanbus var lite orolig på travbanan igår så bestämde vi oss för att göra en repris idag. Speciellt vid rävåteln... Tanken var att vi skulle ta med morötter dit och befästa det som en BRA plats där man får godis. Men vi glömde morötterna i stallet. Facepalm..

När vi var på väg så blev hon rädd för släpvagnen igen, så då gick vi fram och pratade med den direkt. Man ser att hon på bilden över är spänd och funderar på om hon ska springa eller vara kvar. Kollar man på bilderna under så ser man att hon är mer avspänd och fin.  När vi gick förbi rävåteln så styrde hon självmant in dit och runt granen. Det var precis det vi skulle göra så vi blev lite förvånade allihopa. Det syns i filmen sen med! :) 
Däremot den där satans skylten. Den är livsfarlig!

Sen kom hon på att, ja just det. Det var kanske okej ändå. 

När vi sen skrittade vidare bad jag Emmelie att ta av grimskaftet. Vi travade bort här utan och sen vände vi uppe vid hagen. Hon var jätteduktig och följsam. 


Sen gick vi in vid rävåteln igen utan att Emmelie höll i oss. 
Blizzy var mest glad över att det fanns en gran där. 
#ThetypicalBlizzySen gick vi in i skogen, och där fick vi ta på grimskaftet igen då hon blev JÄTTERÄDD för en traktorvagn. Fortfarande ganska lugn men hon står ju gärna och tittar, går framåt, luktar, smakar och kollar läget när hon är orolig. Efter en kort tur inne i skogen tyckte vi att vi bara tar varvet runt nu förbi åteln och skylten och sen travar i uppförsbacken. Hon blåste inte upp sig vid åteln alls nu och inte vid skylten heller så jag sa att vi kunde trava. Och DÅ gjorde hon värsta bocksprånget av glädje. Jag skrattade som en tok! Och Simon lyckades få med detta på film! xD

Det var liksom så sjukt tydligt att hon bara gjorde det för att "detta är så kul och jag har liksom träffat tusen farliga saker idag så jag måste bara släppa lös lite här matte!!!!".
Första bocksprånget är nu alltså avklarat. Misstänker starkt att det inte är det sista heller! xD
Resten av rundan till stallet hade hon öronen spikrakt framåt och var såååå glad. Är så kul att se hennes enorma arbetsvillighet! Och man kan inte påstå att denna hästen inte har personlighet, för det har hon så det bara svämmar över! 

Fina Blizzy! Glöm inte kolla in filmen! ;)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar