onsdag 16 januari 2013

Det är lite komiskt vad dåliga våra klasskamraters rapporter är.

Vi ska ju ha en opponering på varandras rapporter nu på fredag. Vi är indelade i grupper om fem par för att diskutera utformningen och innehållet i varandras rapporter.

Sofia och jag har suttit och läst igenom rapporterna nu två dagar. Sammanlagt 4 texter. Den vi ska opponera på är helt okej, det är lite småfel i den och den kommer kanske inte fram till så mkt egentligen. Men på det stora hela så är den bra.

De andra tre däremot är skrämmande dåliga.

I en av texterna så skall de inte på något sätt undersöka e-böcker. Deras rapport skall handla om AV-bestånd, och avgränsar så att e-böcker inte finns med varken i deras enkät eller problemformulering. Men i deras slutsats så säger de att "e-boken är här för att stanna"...  -.-' Smart.

I nästa text är det tusen fel. För det första är den skriven på nästan förståelig engelska. Absolut inte facklig engelska. (Kan ju även nämna att jag absoluuuut inte kan facklig engelska. Något dessa borde insett att de inte heller kan).
När de citerar så har de översatt citatet till engelska, dåligt dessutom. Och skrivit fel i de svenska citaten. De använder inte konsekvent citat-teknik, referenser, styckesindelning. Inget... Dessutom trodde jag faktiskt att man på högskolenivå visste att det är stor bokstav i början på egennamn!?
Sanslöst.

I fjärde texten finns det även där många fel. Dem som skrivit denna skall dessutom opponera på vår text. Och det blir spännande då de verkligen skrivit en otroligt dålig rapport. Blir spännande att se om de har något dåligt att säga om vår text då de inte ens följt de mest basic reglerna. Jag har läst deras rapport grundligt, men har absolut ingen aning om hur de gått tillväga. Eller vad de kommit fram till.

Nej, inga smickrande resultat för våra klasskamrater. Okej, vi har säkert ett antal fel vi med. Säkerligen. Men inte SÅ många :O Man blir nästan mörkrädd.

Sofia och jag har suttit hela dagen och frågat oss vad deras handledare tänkt på. Hade vår handledare haft dessa i sin grupp så hade de fått såååå mycket kritik. Seriöst. Ska inte alla handledare ha samma mål liksom? Hur fan har de tänkt?

Jajja. Vi har skrivit bar och dåliga saker om alla texter. Men ja. De dåliga övervinner ju verkligen.
Klassen av mutanter. Ohyes. Det är där jag går.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar