måndag 26 november 2012

Jag dödade just en gymnasieelev. Skriftligt. Via enkät..

Ni borde göra om enkäten då den är dåligt utformad. Man skall ha en fråga per fråga, inga ÖPPNA frågor, inte för omfattande frågor.
Ni börjar med att göra BRUTALT fel i åldersfrågan. Ni blandar ihop intervallen. Det enda rätta är att antingen fråga om födelseår, ELLER att ta ett intervall som sträcker sig: 18-20, 21-23, 24-26. Intervallet får INTE överlappas så som ni valt att göra.
fråga 6 är ospecifierad. Folk kan bli osäkra på vad ni menar. Det är också en svår fråga då den borde tas i ett sammanhang. Plus att det är två frågor i en.
Fråga 7 är urdåligt utformad. Ni kommer inte få svar där som kommer att ge er något underlag. Folk VILL INTE svara på en sån omfattande öppen fråga. Könssjukdomar finns det många av. Det enda lämpliga hade varit att skriva dem en och en i varsin fråga där den svarandes får beskriva vad denne kan om könssjukdomen. Nu missar ni tex vad jag vet om det hela, då jag istället väljer att såga er dåliga enkät.

Föreslår att ni drar in denna enkäten och GÖR RÄTT med hjälp av Enkätboken, finns att låna på biblioteket. Och be om hjälp av kunnig bibliotekarie, för tydligen får ni inte hjälp nog i skolan.

1 kommentar:

  1. Maha! Fast ja, man får inte lära sig så mycket sådant i gymnasiet. Vilket är märkligt, det är ju många som jobbar med enkät under projektarbetet...

    SvaraRadera